Πώς να πακετάρετε αποσκευές για το Σαββατοκύριακο?

Στόχος: να είναι το περιεχόμενο της βαλίτσας σας λειτουργικό και η αποσκευή σας ελαφριά.

Φτιάξτε μια λίστα

Αναλόγως με το μέρος του προορισμού σας (βουνό, θάλασσα, πόλη, ερημονήσι, εξωτερικό, εσωτερικό κτλ) ή το είδος του ταξιδιού σας (camping, ενοικιαζόμενο δωμάτιο, ξενοδοχείο με όλα τα κομφόρ κτλ) θα χρειαστείτε και διαφορετικά πράγματα μαζί σας. Φτιάχνοντας μια λίστα με τα απαραίτητα θα είστε σίγουρες πως δεν ξέμεινε τίποτα έξω από τη βαλίτσα και δεν θα βρεθείτε προ εκπλήξεων όταν, με το καλό, φτάσετε στον προορισμό σας.

Κάντε το boudoir σας χρηστικό

Βεβαίως και χρειάζεστε πιστολάκι για τα μαλλιά, βούρτσες, σαμπουάν, αποσμητικά και όλα τα προϊόντα για το beaute σας. Αλλά αν, για παράδειγμα, πηγαίνετε σε camping το να βρείτε πρίζα για το πιστολάκι σας θα αποδειχτεί κομματάκι δύσκολο οπότε μήπως να το αφήσετε πίσω; Και αν η διαμονή σας είναι προγραμματισμένη σε πεντάστερο ξενοδοχείο το πιστολάκι του θα μπορέσει να σας εξυπηρετήσει για δυο μερούλες ακόμα και αν δεν είναι τόσο δυνατό όσο το δικό σας, έτσι δεν είναι; Όσον αφορά στα δεκάδες μπουκαλάκια που προγραμματίζετε να κουβαλήσετε μαζί σας μπορείτε και σε αυτό το κομμάτι να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη. Πάρτε ένα σαμπουάν δύο σε ένα, demake-up για μάτια και πρόσωπο και, αν είναι εφικτό, προτιμήστε κιόλας ένα από εκείνα τα εκατοντάδες δειγματάκια που στοιβάζονται στο μπάνιο σας και πιάνουν λιγότερο χώρο.

Ελαχιστοποιήστε την γκαρνταρόμπα σας

Όσον αφορά στα ρούχα, μπορείτε και εκεί να κάνετε «οικονομία». Το μεταξωτό μικρό μαύρο φόρεμά σας και θα φτάσει τσαλακωμένο και θα σας είναι εντελώς άχρηστο αν κατευθύνεστε προς κάποιο ερημονήσι ή μια απάτητη, που λέει ο λόγος, βουνοκορφή. Το ίδιο και τα πέντε φορέματα που προσπαθείτε να στριμώξετε στη βαλίτσα σας για δυο μέρες. Σετάρετε τα ρούχα σας ανάλογα με τις ανάγκες του μέρους στο οποίο θα πάτε και συνυπολογίζοντας το πρόγραμμα που, πάνω κάτω, έχετε κατά νου να ακολουθήσετε αυτές τις δυο μερούλες. Επίσης φορέστε τα πιο «ογκώδη» ρούχα σας, όπως το τζιν σας, στο ταξίδι για να εξοικονομήσετε χώρο στο βαλιτσάκι σας.

Εξοικονομήστε χώρο πακετάροντας με τρόπο τα εσώρουχά σας

Και όταν λέμε τα εσώρουχά σας δεν εννοούμε ό,τι δαντέλα έχει και δεν έχει η συρταριέρα σας. Χρειάζεστε τρία ζευγάρια εσώρουχα για τις δύο μέρες συν μία της επιστροφής και τόσα θα πρέπει να πάρετε μαζί σας. Πρώτα από όλα διαλέξτε τα να ταιριάζουν με τα ρούχα σας ώστε να μην ξεμείνετε. Πάρτε μαζί σας και όσα ζευγάρια κάλτσες χρειάζεστε, επίσης. Και αντί για πιτζαμάκια που πιάνουν χώρο ένα κολάν ή ένα ελαφρύ νυχτικό. Όλα αυτά μπορείτε να τα βάλετε σε ένα ωραιότατο υφασμάτινο σακουλάκι όπου οι κάλτσες θα βρίσκονται μέσα στα σουτιέν -και θα τα βοηθά να διατηρήσουν και το σχήμα τους- και τα κιλοτάκια μαζεμένα σε μικροσκοπικά πακετάκια (τρία στο σύνολο) το οποίο θα χωρέσετε σε μια από τις θήκες της μικρής σας βαλίτσας.

Κάντε οικονομία στα παπούτσια σας

Και δεν μιλάμε για την οικονομία που πρέπει να κάνετε όταν τα αγοράζετε αλλά την οικονομία που πρέπει να κάνετε όταν τα πακετάρετε για να πάτε ένα ταξίδι και ειδικά τόσο μικρής διάρκειας. Δύο ζευγάρια παπούτσια για κάθε χρήση από το πρωί ως το βράδυ και πάντα ανάλογα με το που βρίσκεστε είναι υπέρ αρκετά.

Τα αξεσουάρ είναι πολυτέλεια

Αυτό να θυμάστε την ώρα που μαζεύετε δαχτυλίδια, κολιέ, καρφίτσες και λοιπά διακοσμητικά της εμφάνισής σας. Αν χρειάζεστε μια καρφίτσα για να κλείσετε το ντεκολτέ εκείνης της αγαπημένης σας μπλούζας βεβαίως και να την πάρετε μαζί σας όπως και το αγαπημένο σας δαχτυλίδι -που μπορείτε και να φορέσετε αντί να το κουβαλάτε στο κουτί του που πιάνει χώρο- αλλά, σε γενικές γραμμές, θυμηθείτε πως less is more στην περίπτωση των ολιγοήμερων διακοπών. Εκτός και αν το ταξιδάκι σας περιλαμβάνει γάμο, δεξίωση ή άλλο event που, όσο να’ ναι, αλλάζει εντελώς τα δεδομένα και τις ανάγκες σας αφού η μετακίνησή σας συνοδεύεται από grande εμφάνιση στον προορισμό σας.

Share this article

You May Also Like